Jawel! Na een online Covid-editie in 2020, houden wij op 23 en 24 oktober e.k. terug een wijnproeverij in de cafetaria van het Onze-Lieve-Vrouwecollege plus, van 14 tot 18 uur, ingang Rubenslei (inkom €5,00 en mét Covidpas).
(Maar wie echt niet kan komen, kan toch nog ook tot 20/11 online bestellen!) 
 
Beste wijnliefhebbers en trouwe vrienden van het Onze-Lieve-VrouwecollegePlus,

Neen! De gezellige sfeer, de leuke babbel en het rijke pallet aan subtiele smaken zult u dit jaar niet moeten missen! Dit jaar zult u de wijnen van uw keuze weer lijfelijk kunnen degusteren...

Op 23 en 24 oktober 2021 staat onze sommelier - oud-leerkracht Frans/Engels - Paul Alaerts en zijn wijnploeg voor de 46ste keer op rij paraat om u een uitgelezen selectie aan te bieden en een rijk assortiment aan échte bubbels, witte en rode wijnen, van fruitige tafelwijnen over frisse barbecuewijnen, aperitiefwijnen, viswijnen, laatavondwijnen en degustatiewijnen tot receptiewijnen, snoepwijnen of karaktervolle diswijnen, ideaal bij gekruide keuken, wild en rood vlees.

U zult in onze wijnkaart, eens te meer, een heel aantal gevestigde waarden herkennen, ongeëvenaarde toppers en lekkernijen die het al vele jaren zo goed doen en waar u blind op kunt vertrouwen. Staan ze niet op het nieuwe bestelformulier vermeld, schrijf ze er maar bij; wij zorgen dat u ze krijgt, tenminste als ze nog beschikbaar zijn.

Maar Paul heeft ook een heel aantal echt pittige nieuwigheden ontdekt, o.a. zalig frisse Italiaanse bubbels, zeker het proeven waard! We hebben weer de allerbeste voor u geselecteerd en daarbij rekening gehouden met alle beurzen en alle temperamenten. Laat u verrassen! Dit jaar focussen we op echt schitterende Oostenrijkse pareltjes. Ook nieuw dit jaar: van de ‘duurdere’ wijnen kan u ook drie flessen per keer kopen en niet het bekende minimum per karton van zes.

Maar ‘dankzij’ Covid had één van onze jonge collega’s en oud-leerlinge van De Dames, Deveny Faruque, vorig jaar een handige website ineengestoken om aan hen die zich helaas voor onze proeverij niet kunnen vrijmaken, de kans te bieden hun geliefde wijnen online te bestellen. Die mogelijkheid bieden we hun dit jaar weer aan via deze site! Geen excuus!

Het zou ons, oud- en nieuwleerkrachten van het college, bijzonder veel deugd doen u persoonlijk, na al die tijd of voor het eerst, op onze proeverij te verwelkomen (en/of uw bestelling tussen 23 oktober en 20 november te mogen ontvangen),

We danken u reeds van harte voor de steun die u hiermee onze school en haar leerlingen betuigt en verheugen ons oprecht met u onze vreugde te delen bij het degusteren van het lekkerste en nobelste product dat Moeder Aarde ons kan bieden.

Tot de 23ste of 24ste oktober!

Maître-Sommelier Paul Alaerts en zijn Winenot!?-team

Ontdek al onze verschillende wijnen! 
La vie est nulle sans bulles!

WITTE WIJNEN


Quand le vin est pur, il fait voir Dieu – Léon Bloy

RODE WIJNEN


« Beuvez toujours, meurez jamais » – uit : Gargantua (François Rabelais)
ALLE WIJNEN


Ga rechtstreeks naar onze hele wijnkaart/webshop!

🍇     De wijnen worden verkocht in dozen van 6 flessen

🍇     Bestellingen zijn mogelijk tot vrijdag 3 december 2021 

🍇     Bestellingen kunnen via de webshop of via mail naar winenot@olvcsj.be.

🍇     Ingevuld bestelformulier kan rechtstreeks bezorgd worden aan Directie Lagere School, Directie Humaniora of onthaal Frankrijklei 91 - Antwerpen (03/232 88 28).  

🍇     U kan uw bestelling afhalen aan het onthaal Frankrijklei 91 - Antwerpen vanaf dinsdag 2 november tot en met vrijdag 3 december 2021. 

🍇     Om alles vlot te laten verlopen hadden wij graag vooraf een seintje naar het onthaal (03/232.88.28)!

🍇     Wij danken u voor uw bestelling en medewerking.

🍇     En het voornaamste: van harte dank voor uw bestelling en medewerking. Het betekent een grote hulp voor het college.